Poligrafsko testiranje – poligrafsko ispitivanje je jedna od detektivskih usluga kojom se posebno ponosimo. Detektivska agencija Seguridad Beograd Vam pomaže da saznate istinu i vraća Vam osećaj komfora i sigurnosti koji nam je svima potreban. Laži, prevare, lažne optužbe su problemi sa kojima se, nažalost, svakodnevno suočavamo, a korišćenje metoda primene poligrafa otklanja u potpunosti te sumnje.


Šta je poligrafski test?

Poligraf je test koji meri različite fiziološke procese koji mogu pokazati da li osoba govori istinu o nekom događaju, iskustvu ili radnji koja se odigrala u prošlosti. Prilikom poligrafskog ispitivanja, nisu retke situacije da ispitanici pokušaju da obmanu poligraf. Zato je važno da osoba koja sprovodi poligrafsko testiranje (ispitivač) bude osoba sa iskustvom koja će primeniti protivmere kao adekvatne metode koje privatni detektivi koriste kako bi otkrili kada osoba pokušava da promeni rezultate detektora laži.


Kada primeniti poligrafsko testiranje

Poligrafsko testiranje nije samo za kriminalističku istragu. Mnogo je situacija u kojima se poligrafsko testiranje može koristiti i to u slučajevima:

• Provere
• Bračna pitanja
• Porodična pitanja
• Krađa od strane zaposlenih
• Testiranje pre zaposlenja
• Poligrafsko testiranje kod porodičnih problema

Sve je veća primena poligrafskog testiranja kod porodičnih problema, bilo da se radi o predbračnim proverama, sumnjama u bračnu vernost, krađama u porodici ili pak ukoliko postoje sumnje u maloletničku delikvenciju, kao npr. umešanost u kriminalne radnje, zloupotreba narkotika, alkohola i tome slično. Sve je veći broj zahteva za vršenjem poligrafskog testiranja i ispitivanja zbog privatnih razloga. Razlog tome jeste što se radi o profesionalnoj metodi koja donosi pouzdane rezultate i omogućava da u kratkom vremenu saznate odgovore na sve Vaše sumnje. S obzirom da se radi o porodičnim i privatnim odnosima Detektivska agencija Seguridad Beograd svakom slučaju pristupa diskretno, profesionalno i odgovorno.


Poligrafsko ispitivanje zaposlenih

Iskustvo u našem radu je pokazalo da su najčešći zahtevi za primenom poligrafskog testiranja bili vezani za slučajeve provere kandidata pri zapošljavanju na odgovornim i osetljivim mestima, kada se radi o sumnjama da je neka osoba upletena u interne krađe ili prevare, ako postoji sumnja da se zaposleni bavi nedozvoljenim aktivnostima koje mogu naneti štetu preduzeću u kojem radi, pri građanskim sporovima kao i različitim problemima poslovanja.


Dobrovoljni pristanak na poligrafsko testiranje

Poligrafsko ispitivanje se vrši isključivo na principu dobrovoljnog pristanka ispitanika. Da bi se ispoštovao princip dobrovoljnosti postoji Zapisnik o poligrafskom testiranju koji sadrži i Izjavu o dobrovoljnom pristanku na poligrafski test. Ako lice ne potpiše izjavu o dobrovoljnom pristanku na testiranje, neće biti podvrgnuto poligrafskom ispitivanju.

Poligrafski ispitivač Slobodan Zečević

 

Usluga poligrafskog testiranja u našoj firmi poverena je najstručnijem ispitivaču Slobodanu Zečeviću jednom od najboljih poligrafskih stručnjaka u Srbiji i Evropi. Slobodan Zečević je licencirani poligrafski ispitivač koji je radio 30 godina u MUP-u Beograd na poziciji poligrafskog ispitivača i odradio je preko 10.000 poligrafskih testiranja.

 

Poligrafski ispitivač Slobodan Zečević Poligraf

 

Gostovanje našeg poligrafiste Slobodana Zečevića
u jutarnjem programu Happy televizije 21.05.2019

 

 

 

Insajder Video 10.11.2019
Pod lupom Insajdera: Poligraf je jači od…

 

Dugogodišnji poligrafista Slobodan Zečević kaže da nije moguće prevariti poligraf jer mašina ili radi ili ne radi. Ali nalazi, kako ističe, ipak mogu da budu pogrešni.

“Samo može da pogreši poligrafski ispitivač, da ne napravi dobra pitanja ili da mu neki spoljni uticaj ne napiše dobro pitanje, ne napiše dobra pitanja i da ne pripremi samo lice za poligrafsko ispitivanje. Poligraf je Pandorina kutija, može da stvori mnogo zla. U nestručnim rukama izazvaće čuda”, kaže Zečević.

Na našoj društvenoj sceni dug je spisak onih koji su prema pisanju medija prolazili ili padali na poligrafu. Jednako je dug spisak i onih koji su odbijali ovo testiranje navodeći da se plaše zloupotreba. Poligrafsko testiranje regulisano je Zakonom o policiji u kome je jasno određen postupak kako se sme raditi, a odbijanje poligrafskog testiranja je zakonsko pravo svakog građanina.

 

Usluge poligrafskog testiranja za fizička i pravna lica:

 

• Sumnja u neverstvo – preljubu
• Sumnja u krađu
• Poligrafsko testiranje zaposlenih
• Poligrafsko testiranje kandidata za posao


Zašto Poligrafsko testiranje kod nas?


- Naš poligrafski ispitivač je profesionalno obučen i sertifikovan od strane MUP-a i sa iskustvom od trideset godina rada na poligrafu u MUP-u Beograd.

- U svom radu Detektivska agencija Seguridad Beograd koristi poligraf model LX4000 kompanije Lafayette, svetskog lidera u ovoj oblasti, verifikovan za službenu upotrebu širom sveta.

- Naša Detektivska agencija Seguridad Beograd je zvanični član Udruženja Poligrafista Beograda.

- Imamo specijalne ponude za posebne vrste testiranja kao i popust na veći broj testiranja, a posebna ponuda odnosi se na firme.

- Mi garantujemo diskreciju i poverljivost.


Više o poligrafu kao aparatu, poligrafskom ispitivanju i testiranju, cenama usluge poligrafa i još puno toga možete pročitati na našoj web stranici koja je posvećena isključivo poligrafu www.poligrafbeograd.co.rs