Higijenski tretman lica tretman čišćenja kože pročišćavanje pora


Higijenski tretman

Higijenski tretman lica je tretman čišćenja kože i pročišćavanja pora zbog posledica štetnih uticaja okoline kojima smo svakodnevno izloženi.

Zašto je potreban higijenski tretman kože?

Kako I sam naziv potvrđuje, potrebno je u pravilnim vremenskim razmacima čistiti kožu rutinski I pravilno je negovati. Koža je ipak najveći organ koji trpi uticaj okoline. Obično su u pitanju zagađen vazduh u urbanim sredinama, konzumiranje neorganskih namirnica, zagađena voda, prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima ili faktori kao što su niske temperature, vetar ili previše zadimljene prostorije.

Kakav je tok higijenskog tretmana lica?

Higijenski tretman podrazumeva obavezan piling koji može biti mehanički ili enzimski, zavisno od tipa kože. Potom sledi masaža i limfna drenaža lica, vrata i dekoltea. Nakon što ste uživali u neazobilaznoj masaži, potrebno je otvoriti pore I napariti lice. Kada smo sve ovo obavili ostaje najbitniji deo – češćenje lica. U našem centru, ovo izvodi lekar, dermatolog. Na kraju tretmana radi se dubinska dezinfekcija, umirivanje kože posebnim oblogama I maskom, čiji se aktivni sastojci aplikuju dublje ultrazvukom.

Biološki tretman lica

Biološki tretman lica ima zadatak da nahrani, hidrira i osveži kožu lica. Ima regenerativno, protektivno i antioksidativno dejstvo. Njime se znatno usporava proces starenja kože. Usporavanje procesa starenja kože je jedan od najvećih izazova. Slobodni radikali su ti koji uzrokuju znakove starenja – opuštena koža, bore, siva i nezdrava boja lica.

​Zahvaljujući velikom izboru preparata iz linija Jean DˇArcel kozmetike koži vraćamo sjaj, svežinu i jedrinu uz nadoknadu hijalurona, vitamina C, kolagena, kiseonika...

​Biološki tretman lica bori se protiv prvih znakova starenja, oživljava neaktivnu, opuštenu, umornu i
beživotnu kožu. Smanjuje bore i sitne linije, vraća tonus i život vašem licu.

Higijenski tretman lica tretman čišćenja kože pročišćavanje pora

Higijenski tretman lica tretman čišćenja kože pročišćavanje pora


Zašto nam je značajan biološki tretman lica?

Biološki tretman lica obuhvata piling lica, prilikom čega se uklanjaju mrtve ćelije kože. Potom se na lice nanose preparati koji revitalizuju i pospešuju strukturu kože. Pomoću vitaminskih preparata koji se nanose, poboljšava se struktura kože, kontroliše se lučenje sebuma (kod kože sa aknama i bubuljicama), umanjuju se bore, ubrzava se metabolizam ćelija itd. Ovaj tretman odlično deluje i na smanjivanje pigmentacija i fleka na koži.

​Biološki tretman lica je veoma jednostavan, bezbedan, efikasan i izuzetno prijatan. Može se primenjivati i pojedinačno, ali se maksimalni efekti postižu serijom od tri do pet tretmana koji se rade jednom nedeljno. Biološki tretman lica može da se radi preko cele godine, a preporuka je da se radi posle dvadeset pet godina starosti.

Vrste bioloških tretmana lica


Postoji nekoliko vrsta bioloških tretmana lica, u zavisnosti od toga koji rezultat želite postići:

- Hidratantni tretmani
- Tretman kiseonikom
- Tretman za osetljivu i kuperoznu kožu
- Luksuzni tretmani – Shin Thai, Afrodita