Lasersko uklanjanje crvenila i proširenih kapilara tretman metoda


Crvenilo i kapilari

Crvenilo lica predstavlja veliki estetski problem koji je dugotrajan i neprijatan za pacijenta. Dugo se crvenilo lica smatralo kao nerešiv problem, koji je narušavao kvalitet života. Međutim danas zahvaljujući savremenoj tehnologiji moguće je pomoći ovim pacijentima.

U ordinaciji dr Babović koristimo laser QuadroStarPro firme Asclepion Laser Technologies, koji danas važi za najmoderniju tehnologiju i nabolji izbor kada je u pitanju crveni kože.

Kandidati

Osobe koje imaju rozaceu, crvenilo kože lica ili tela pogodni su kandidati za tretman ovim laserom. Pre svakog tretmana doktor će Vas pregledati i ustanoviti Vaše indikacije.

Priprema

Pre obavljanja procedure kožu je neophodno očistiti i osušiti, ukloniti šminku, kreme, ulja… Neophodno je da dve nedelje pre tretmana kožu ne izlažete sunčevoj svetlosti ili solarijumu.

Lasersko uklanjanje crvenila i proširenih kapilara tretman metoda


Tok zahteva

Tokom laserskog tretmana uklanjanja crvenila kože, svetlost se pretvara u toplinu i krvni sud se zatvara i nestaje. Tečnost koja okružuje krvni sud ne absorbuje svetlost, tako da ne postoji mogućnost okolnog oštećenja tkiva.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana tretirano područje biće crveno i upaljeno. Hladne obloge se mogu naneti na tretirano područje kako bi Vam bilo prijatnije. Već tokom idućeg dana većini pacijenata koža se potpuno smiri i moguće je nanositi šminku. Potrebno je izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima i solarijumu najmanje 10-15 dana nakon tretmana.

Mere opreza

Propratne očekivane promene koje se javljaju su crvenilo i blago oticanje koji prolaze u roku od 24- 48h. Ređe nuspojave su pigmentaija, bubrenje i pojava krustica, koje mogu trajati nekoliko dana. Obavezna je upotreba SPF 50 zaštitne kreme minimum 10 do 15 dana.