Hemijski piling je tretman metoda uklanjanja oštećenog sloja kože


Hemijski piling?

Hemijski piling je medicinska metoda tokom koje se koža tretira određenim kiselinama različitih koncentracija u cilju uklanjanja oštećenog sloja kože.

Hemijski piling je vodeća metoda kada su u pitanju:

- Lečenje aknozne kože
- Podmlađivanje kože
- Površne i duboke bore
- Proširene pore
- Lečenje ožiljaka
- Hiperpigmentacija
- Strije

Naša preporuka je hemijski piling firme Skin Medica čiji je osnivač dr Richard E. Fitzpatrick.

Oni su proizveli izuzetno kvalitetnu liniju preparata koji se uspešno primenjuju u estetskoj i plastičnoj hirurgiju kao i u dermatologiji.

Illuminaze Peel

Neinvazivni, površinski hemijski piling nove generacije sa komleksom bademove, salicilne, fitinske i vinske kiseline uz dodatak rezorcinola.

​Indikacije - pacijenti sa foto-oštećenom kožom, sa pigmentnim promenama, plićim i dubljim borama i pacijenti koji prvi put rade hemijski piling.

- Prednosti pilinga:
- Vreme oporavka je minimalno.
- Poboljšava teksturu i kvalitet kože.
- Zateže kožu.
- Prosvetljuje kožu.
- Jednostavan je u primeni i prijatan za pacijente.
- Preporuka - 3 do 6 pilinga na svake 2 nedelje.

Hemijski piling je tretman metoda uklanjanja oštećenog sloja kožeHemijski piling je tretman metoda uklanjanja oštećenog sloja kože


Vitalize Peel

Revitalizujući piling za profesionalnu upotrebu, sa mlečnom kiselinom, rezorcinom i slaicilnom kiselinom. Daje odlične rezultate u tretmanu masne i mešovite kože, kože sa aknama, u otklanjanju ožiljaka od akni, u otklanjanju finih linija i bora, pigmentnih nepravilnosti na koži, kod melazme.

Preporuka - ukupno 3 do 6 pilinga na svake 3 nedelje.

NeoStrata piling

NeoStrata proizvodi su jedinstveno formulisani za negu različitih tipova i stanja kože. Osnovni sastojci su alfa-hidroksi kiseline (AHA), poli-hidroksi kiseline (PHA) i polihidroksi bionske kiseline, od kojih je najpoznatija laktobionska kiselina. Ove kiseline imaju jaka hidratantna i antioksidantna svojstva i deluju dvostruko - popravljaju izgled, teksturu i tonus foto-oštećene kože i štite je od daljeg štetnog dejstva spoljašnjih faktora, a samim tim štite i od starenja.

​U ponudi je i veliki broj drugih hemijskih pilinga, a sam izbor zavisi od stručnog odabira lekara.