Dermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kože


Kako starimo koža lica sve više gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore, neujednačen ten, a najveći problem predstavljaju fleke na koži ili staračke pege. Sa inovativnim tretmanima u kozmetologiji, otklanjanje ovakvih nedostataka je sve lakše i jednostavnije.

​Za postizanje efekta blistave kože, podmlađene, odmorne i revitalizovane može se koristiti revolucionarni dermapen tretman. Sa njim se rešavaju i oni najuporniji problemi koji se javljaju na koži lica i tela.

Šta je dermapen?

Tretman kože dermapenom spada u najdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože. Ima za cilj vraćanje mladalačke jedrine lica, a osim klasičnog antiage efekta ovaj tretman osvežava lice i primenjiv je u redukciji ožiljaka.

​Dermapen je kozmetički tretman koji se radi sa dermapen uređajem i ubraja se u podgrupu mezoterapije. Ova metoda je svrstana među najbolje antiage tretmane u današnje vreme sa visokoefikasnim rezultatima.

​Dermapen mezoterapija mikroiglicama je osmišljena kao biostimulacioni i regenerativni tretman radi postizanja svežijeg izgleda u svakoj prilici. Tretman kože dermapenom spada u nejdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože i čini neizostavan korak svih ozbiljnih procedura u nezi lica i tela.

Šta izdvaja dermapen od ostalih tretmana podmlađivanja?

​Ono što dermapen izdvaja od drugih antiage metoda jeste podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica, te se time dobija na dodatnoj efikasnosti tretmana. Prednost dermapena u odnosu na ostale slične aparate je u tome što su njegove mikroiglice pet puta tanje i sto puta gušće. Aparat je veoma mali i pogodniji je za upotrebu od ostalih aparata sličnog tipa. Tretmani su brži i manje bolni od drugih.

​Dermapenom se efikasno stimuliše proizvodnja kolagena čime se omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i lekovitih preparata. Na taj način se obnavlja regeneracija kože i smanjuje se izraženost strija i ožiljaka.

​Mezoterapija mikroiglicama je procedura pomoću koje se podmlađuje koža prirodnim putem. Ovakvi tretmani podstiču kožu na regeneraciju, ublažavaju bore, ožiljke, strije i imaju lifting efekat na koži. Aparat Dermapen sadrži veliki broj mikroiglica za jednokratnu upotrebu sa posebnom tehnikom višestrukih uboda po koži.

​Višestruki kontrolisani ubodi stimulišu proliferaciju kolagena i elastina. Uređaj dermapen koristi sterilne hirurške iglice posebno konstruisane za aparat. Automatski pokreti umanjuju bol i osećaj neprijatnosti na licu, te ujedno osiguravaju i brže vreme oporavka.

Dermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kožeDermapen tretman je najdelotvornija metoda podmlađivanja kože


Kako dermapen deluje i koje su njegove prednosti?

Dermapen stvara na koži kontrolisane i programirane mikropukotine. Time stimuliše kožu da sama reaguje na regeneraciju i da stvara nova elastična i kolagena vlakna na prirodan način. Zavisno od dužine iglica, dermapen može postići mnoštvo povoljnih rezultata. Ti rezultati se kreću od rešavanja problema sa površinskom hidratacijom kože i poboljšanja apsorpcije kozmetičkih preparata, sve do tretiranja i lečenja ozbiljnijih problema.

U odnosu na dermarolere, dermapen ima iglice koje brzo osciliraju i lako klize preko kože. Na taj način se sprečava oštećenje površinskog tkiva. Takođe ovaj aparat daje slične, a u mnogim situacijama i bolje razultate od lasera. Upotrebom dermapen tretmana smanjuje se rizik od hipo ili hiperpigmentacije kao i pojave drugih neželjenih efekata izazvanih toplotom.

Efekti dermapen tretmana postižu se farmakološkim dejstvom preparata. Vitaminski kokteli uz pomoć iglica dermapena lakše i dublje prodiru u kožu baš na mestima gde treba da ispolje svoje dejstvo. Mikroubodi dodatno podstiču kožu na samoregeneraciju.

Cilj dermapen tretmana je pristup do potkožnog tkiva, jer svaki problem vezan za kožu uglavnom tu nastaje.

Šta je dermapen tretman?

Dermapen tretman predstavlja proceduru koja se izvodi posebnim uređajem, dermapenom. On stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih supstanci. Slični efekti se dobijaju kod tretmana lica laserom.

Dermapen je unepređena metoda mezoterapije. U odnosu na mezoterapiju i dermaroler, dermapen ima mnogo gušće i tanje iglice što dovodi do toga da se pore kvalitenije popunjavaju. Uređaj je napravljen od nerđajućeg čelika, a glava aparata je sterilna i menja se prilikom svakog novog izvođenja.

Celi postupak se zasniva na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama, a kao posledica ima stvaranje faktora rasta u organizmu, koji podstiču i ubrzavaju obnavljanje tkiva. Podstiče razvoj novih kapilara, poboljšava se prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranjivih materija. Na taj način se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože.

Koji problemi se tretiraju dermapen tretmanima?

​Dermapen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i najbolja metoda u nezi kože lica i tela. U koži se nakon tretmana stvaraju mikrokanali te je moguće u duboke slojeve tkiva ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge mezoterapijske koktele. Tretmanom se i do 1000 puta povećava prodiranje njihovih velikih molekula kroz kožu.

Dermapenom se tretiraju sledeći problemi:

- Bore
- Ožiljci od akni
- Hiperpigmentacije (fleke na koži)
- Opadanje kose
- Strije
- Starenje kože
- Sužavanje pora
- Revitalizacija umorne kože
- Uklanjanje akni
- Tretiranje celulita
- Poboljšanje tonusa kože
- Podmlađivanje
- Regeneracija i biorevitalizacija kože

U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata klijenta, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih lekovitih biljaka.


Efekti tretmana dermapenom postižu se na dva načina:

- Mikrooštećenjima na koži podstiče se stvaranje kolafena i koža se podmladjuje i regeneriše
- Dejstvom aktivnih supstanci iz koktela koji se nanose na kožu


Kako izgleda tretman dermapenom?

​Pre samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Bilo bi najbolje da je već odrađen hemijski piling čišćenja kože dve nedelje pre tretmana dermapenom. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odogvarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo.

​Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.

Tretman iglicama

​Dermapen koristi fine i tanke iglice, te se prilikom tretmana oseća samo blago peckanje. Mikroiglice su smeštene na sam vrh dermapena. To je 16 šestougaonih iglica debljine 0,2 do 2,5 mm koje su manje invazivne za kožu, zahvaljujući svom specifičnom obliku.

​Iglicama može da se povećava dužina. Koja će dužina iglica biti zavisi od indikacija i potreba klijenta. Iglice prodiru kroz kožu pod uglom od 90 stepeni. Stimulacijom kože podstiče se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, pa je efekat trajniji, a regeneracija brža. Ovaj postupak se naziva neo-kolageneza.

​U toku tretmana se postepeno ubacuje koktel, kako bi penetracija bila potpuna i efektna. Dubina iglica i sastav koktela koji se ubacuju zavise od regije koja se tretira i efekta koji se želi postići tretmanom. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade sa kraćim mirkoiglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dužim iglicama.

Lokalna anestezija

Ceo postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji sa anestetik kremom, kako bi se uklonio sav potencijalni bol. Prvi rezultati su vidljivi nakon tri nedelje. To je minimalan vremenski period za sintetisanje novih kolagena i elastičnih vlakana. Za postizanje najboljih rezultata preporuka je da se uradi serija tretmana.

​Sam tretman traje oko sat i po do dva sata. U ovom periodu se ne radi samo bockanje iglicama, nego tu spada i priprema seruma i maski koje smiruju kožu nakon ove metode. Nakon tretmana se nanosi odgovarajuća dermokozmetika koja dodatno hrani i umiruje kožu.

​Iglice dermapena ne prave stvarna oštećenja na koži kako to možda deluje. Naše telo reaguje na prodor iglica tako što nervi šalju impulse do mozga koji započinje proces pojačane proizvodnje kolagena i elastina, tj. regeneracije. Koža nakon tretmana postaje gušća i jača, dok nepravilnosti lagano nestaju.

Dugotrajni rezultati

​Zbog svoje jednostavne upotrebe i kontrole dermapena ovim tretmanom se mogu postići različiti stepeni obnavljanja kože. Nakon tretmana mikroiglicama, organizam odbacuje oštećene delove i stvara novi sloj kože koji je zdraviji i revitalizovan.

Dermapenom se postižu dugotrajni rezultati. Efekti su vidljivi nakon dve nedelje ili posle 2 do 4 meseca u zavisnosti od samog cilja tretmana. Ako se radi površinska nega kože kao što je hidratacija, uklanjanje fleka ili apsorcija kozmetičkih preparata, rezultati su odmah vidljivi ili nakon 7 dana. Međutim kod težih oštećenja, dubokih bora ili ožiljaka efekti su mogući tek nakon 2 meseca jer se tada stvara novi kolagen.

​Tretman se ponavlja na mesec dana i poželjno je uraditi tri do pet ponavljanja za izrazitio vidljive rezultate. Održavanje se radi jednom u tri do šest meseci.

Da li je procedura dermapenom bolna?

​Tretman dermapenom je bezbedan i zasniva se na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama. Međutim zbog penetracije iglicama pacijent oseća blago peckanje.

​Da bi se osigurala potpuno bezbedna i bezbolna procedura poželjna je primena kreme sa anestetikom. Ovo se posebno preporučuje kod osoba koje su osetljivije na bol.

Kako se ponašati pre/posle tretmana, koliko traje oporavak?

Posle tretmana ne treba skidati preparate koji su naneti u ordinaciji. Tek narednog dana lice oprati mlakom vodom. Kod većine pacijenata se javlja jak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir, svrab i modrice u vidu tačkica. Ovo je normalna reakcija kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.


Tretmani se izvode u intervalu od 3 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.


Nakon tretmana koža je vidno crvena i malo upaljena. Tri do četiri dana posle urađenog tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijume, bilo kakav vid fizičke aktivnosti, sve vrste pilinga ili jakih preparata. Jedino što se sme naneti na kožu je krema preporučena od stručnog lica koje je radilo tretman.

Tretman dermapenom je broj jedan u svetu zbog sledećih pozitivnih karakteristika:

- Nakon tretmana koža je čistija
- Bore su znatno umanjene
- Ten je ujednačene boje i ne postoji mogućnost oštećenja kože
- Koža je blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana


Ovaj tretman je najbolje rezultate pokazao na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama.

Koliko često se izvodi tretman?

Učestalost tretmana varira i zavisi od određenih faktora:

- Izbora klijenta
- Životnog doba klijenta
- Naslednih faktora

Kada se radi u seriji, razmak između tretmana mora biti od 2 do 4 nedelje, radi postizanja što boljeg efekta


Kome se preporučuje/kome ne?

​Dermapen tretman se preporučuje svim osobama koje imaju probleme sa dubokim borama, celulitom, strijama ili hiperpigmentacijom. Zahvaljujući svom odličnom učinku ovaj tretman rešava veliki broj sličnih problema, bez posledica po zdravlje.

​Tretman dermapen ne smeju koristiti trudnice i dojilje, osobe koje pate od epilepsije, dijabetičari i onkološki pacijenti.

​Tretman se ne sme kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, voćnim kiselinama, kao ni sa bilo kojim drugim invazivnim tretmanom lica.

Prednosti dermapena

​Tretman dermapen se najbolje pokazao kada je u pitanju uklanjanje ožiljaka sa lica i tela. Ožiljci od akni nastaju usled upala, kada se pore zapuše gnojem i mogu biti dugotrajni. Koža koja nema dovoljno kolagena ima veću mogućnost za pojavu ožiljaka.

​Dermapen se takođe koristi za uklanjanje dubljih i površinskih strija i celulita. Iglice ovog aparata se mogu koristiti na bilo kojem delu tela i lica. Sa njim se mogu tretirati i određene regije kao što su predeli oko usana ili oko očiju.

​U toku jednog tretmana se moeže tretirati različite vrste problema i stanja kože. Na taj način se brzo i efikasno rešavaju estetski nedostaci za koje se ranije, pre pojave dermopena, moralo izdvojiti dosta vremena i novca.

​Tretman ovim aparatom ima tu mogućnost da dolazi do potkožnog tkiva, do ulaska u derm. To ostali aparati ne mogu i tada se svi problemi rešavaju samo na površinskom sloju. Tada se ne postižu dugoročni efekti.

Mane dermapena

Mane dermapena i svih sličnih procedura jeste njihova cena. Za svaki tretman je potrebna serija poseta kozmetičaru. To je uglavnom između 5-8 tretmana. Svaka intervencija zahteva da se dobro razmisli pre nego se podvrgne tretmanu.

​U toj odlicu ne smete zaboraviti na to koliko će koštati više vezanih poseta kozmetičaru, jer jedan tretman neće imati nikakav učinak.

​Pacijenti koji se već koristili dermapen kažu da u toku tretmana ipak postoji određen nivo bola koji se oseća. Za one koji su osetljiviji na bol ovo je od velikog značaja. Posle tretmana će lice biti blago otečeno i crveno, te se mora dodatno voditi računa kako se ne bi pogrešnom negom inficirala koža.

Iskustva

​Iskustva žena koje su probale tretman dermapenom su više nego zadovoljavajuće. Mane i nezadovoljstva mogu biti samo zbog blagog bola koji se oseća u toku tretaman i crvenila nakon toga ali efekat koji pruža dermapen govori sam za sebe.

​Svako ko se opredelio za ovu metodu regeneracije i osveženja kože lica je prezadovoljan i nastaviće i u buduće da ga koristi.

​Prvi efekti su vidljivi nakon nekoliko dana ali kako vreme prolazi efekti su sve bolji i jasniji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama.

​U zavisnosti od broja tretmana i regija koje se tretiraju, zavisi i cena dermapen postupka. Preporučljiv broj tretmana za najbolji efekat je od 4 do 5.

Na kraju ostaje samo da se sami uverite u kvalitet i benefit tretmana dermapenom. Ukoliko želite čvršći izgled vaše kože, podmlađen i osvežen izgled ova metoda je prava za vas. Uverite se i sami u sve povoljnosti ovog tretmana i dovedite svoju kožu lica i tela do savršenstva.